2017. június 13., kedd

Franciaországi választások



    
Párizs, 2017. június 12.
A POID (Független Demokratikus Munkáspárt) kommünikéje

A többség kimondta véleményét



Többségi távolmaradással, az 5. Köztársaság történetében a legnagyobb arányban, több mint 51 %-kal a nép az illegitim hatalmat elveti.
             
Mire szolgál a Nemzetgyűlés (Parlament) ebben a rendszerben? A minden hatalmat a kezében összpontosító köztársasági elnök elhatározásait végrehajtja.

A többség, különösen a dolgozók és fiatalok távolmaradása azt jelenti, ehhez a maskarádéhoz nem asszisztál a nép.

Jún. 11-én minden jelölt jelentős részt veszített táborából. A "Köztársaság lendületben" Macron április 23-i szavazásához képest 1,3 millió szavazatot veszített; a Front national közel 4,5 millió voksot, a jobboldal közel 3 milliót; az "Engedetlen Franciaország" 4,5 milliót, Mélenchon szavazatainak kétharmadát; a szocialista párt pedig 600 000-et. Mindnyájan veszítettek, mindenkit elért a nem.

Az "Engedetlen Franciaország", vezetőinek arrogáns megosztási politikájával elérte, hogy választóinak széles köre elhagyja, különösen azok, akik komolyan vették, hogy szakítani akar az 5. Köztársasággal és Alkotmányozó Nemzetgyűlést írna ki. De hát Mélenchon felajánlotta magát Macronnak. El lehet képzelni az 5. Köztársaságot sztrájkokkal és tüntetésekkel bekeretezve?

És most? A demokrácia oldaláról ez a kormány és többsége a Nemzetgyűlésben – illegitim.

Pedig ez az illegitim kormány fog a következő hetekben nekiesni a munkatörvénykönyvnek, a társadalombiztosításnak, a nyugdíjaknak, az érettségi intézményének, ez fogja alkotmányba írni a szükségállapotot.  

Milyen jogon?

Törvénytelen hatalmával a munkás- és demokratikus jogokat obligón kívül fogja helyezni, nem lesz itt még semmiféle tárgyalás sem.

Ez a kisebbségi kormány mindent meg fog semmisíteni. A dolgozóknak más választásuk nincs, mint ezen front ellen fordulni, a munkásosztálynak, fiataloknak, dolgozóknak és szervezeteiknek determináltan kell felkelni a megsemmisítés politikájával szemben.

A Parti ouvrier indépendant démocratique ebben, a politikai bomlás jegyeit magán viselő, válságos helyzetben, a kommunista, a szocialista párt, a Baloldali Párt, az "Engedetlen Franciaország", a szakszervezetek aktivistáihoz és szimpatizánsaihoz fordul. Kell, vagy nem kell egy osztályalapú párt? Kell vagy nem kell a munkás egységfront, annak létrehozása a reakciós projektek lebontása végett? Legyünk ebben partnerek... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.